„Макпетрол“ останува овластен дистрибутер на „Хонда“ во земјава

Целосно неточни се информациите дека јапонскиот бренд „Хонда“ нема да биде застапуван од „Макпетрол“. Компанијата ја демантира веста дека не се повеќе застапник на „Хонда" и дека јапонскиот бренд во земјава ќе го претставува „Хонда Ауто центар".

Компанијата ги информира своите клиенти дека „Хонда Ауто центар“ како правен субјект не постои во Македонија. „Макпетрол“ останува овластен дистрибутер на „Хонда“ (HONDA Motor Co Limited), додека „Ауто трејд Скопје“ е единствен официјален 3S (Sales, Service & Spare Parts) дилер на територијата на Република Македонија, се вели во реакцијата на „Макпетрол“.

 

-- 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе