Кроација осигурување со највисок раст на пазарот од 44%

Кроација осигурување заклучно со третиот квартал од годинава забележа раст на бруто полисирана премија од 44% и истиот е највисок на осигурителниот пазар, покажуваат најновите податоци на Националното биро за осигурување (НБО). Во апсолутен износ растот е 148 милиони денари (2,4 милиони евра).

Притоа, Друштвото има раст во сите класи на осигурување, а најмногу во класата доброволно здравствено осигурување, каде заклучно со третиот квартал од годинава има 16% пазарно учество. Кроација осигурување е единствена и прва компанија која на пазарот воведе покритие за трошоци за лекување поради ковид-19 со што на клиентите им обезбеди заштита на она што во моментов претставува најголема потреба.

 

 

Со фактот што Европа продолжува да плаќа милијарди долари за рускиот гас секој месец, таа и понатаму игра онака како што свири Кремљ, покажувајќи на тој начин дека е заробеник на сопственото задоволство.

повеќе

Грејната сезона заврши во месец април како и секоја година, но последнава беше со многу проблеми кои произлегоа од енергетската криза, од војната во Украина и генерално од светската економска криза.

повеќе

Откривањето на минатото ни помага многу да ги научиме изненадувањата на иднината.

повеќе