КЕМЕТ електроникс отвора нова производствена хала во ТИРЗ Скопје 1

Компанијата КЕМЕТ електроникс Македонија (КЕМЕТ, компанија на ЈАГЕО) денеска ќе отвори нова производствена хала и ќе организира Семеен ден за вработените.

КЕМЕТ eлектроникс Македонија 12 години работи на производство на електронски компоненти во земјава. Лоцирана е во ТИРЗ Скопје 1.

Од лани компанијата почна со изградба на нов објект заради проширување на производствените капацитети со што, најавува, ќе се отворат и дополнителни работни места. 

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе