Хуавеј мејт 40 про на македонскиот пазар

Од денеска најновиот мобилен аппарат на Хуавеј (Mate 40 Pro) е достапен на македонскиот пазар, во продажните места на Македонски телеком, по цена од 64.990 денари.

Хуавеј мејт 40 про (HUAWEI Mate 40 Pro) се базира на Кирин 9.000 (Kirin 9.000) чипсет од 5-нанометри со интегрирана 5Г конекција, ултра вижн сине (Ultra Vision Cine) камера, 90 херци (OLED) дисплеј, жично 66W и 50W безжично полнење.

„Серијата „Mate“ има многу обожаватели во нашата земја. Таа е израз на сила, моќ, креативност и победа - квалитети што секој од нас ги бара, особено во предизвикувачки времиња како денешните. Среќни сме што им го понудивме новиот мејт 40 про на потрошувачите во С Македонија само еден месец по неговата глобална премиера“, вели Лонгруи Циу, генерален директор на Хуавеј консјумер бизнис груп (Huawei Consumer Business Group) за Бугарија и Македонија.

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе