Заменик претседателот на Беса со порака

Хоџа: Кај нас Крстот сѐ уште троши струја, а на Ајфеловата кула се штеди

Заменик претседателот на Движењето Беса Арјанит Хоџа повика да се изгасне осветлувањето на Милениумскиот крст на Водно со цел да се заштеди струја во време на голема енергетска криза во земјава. Тој направи паралела со осветлувањето на Ајфеловата кула во Париз.

„Во Париз се носи одлука за намалување на осветлувањето на Ајфеловата кула, со што се заштедуваат непотребните трошоци за електрична енергија особено во периодот на енергетската криза која започна и се очекува да се продлабочи оваа зима. 

Наместо нашите лидери да ни кажуваат како во нашите домови да ја користиме електричната енергија, јавно предлагам тие да почнат да штедат и во таа насока да го прекинат непотребното осветлување на Милениумскиот крст на Водно“, напиша Хоџа на Фејсбук.

Да ги споменеме и другите големи глобални предизвици: големите опасности од еколошка катастрофа; зголемувањето на нееднаквоста во нашите општества; и напливот на нови технологии кои можат да го нарушат светот доколку истите не бидат соодветно користени и контролирани.

повеќе

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе