МЕЃУНАРОДНИ ИНВЕСТИТОРИ

Фондот Илирика ЈИЕ доби признание од реномираниот Инвесторс ривју од Британија

Илирика е број 1 брокер на Македонската берза за 2016 година со пазарен удел од 29%, а друштвото во текот на минатата година го доби јубилејното признание од Македонската Берза, по повод 20 годишнината на берзата, како друштво со најголем промет од основањето на берзата. Илирика овие резултати и проекциите за годинава ги презентираше на годишниот инвеститорски состанок.

Чекорите кои фондот Илирика ги презема веќе неколку години ја ставија компанијата на меѓународната сцена и затоа реномираниот магазин Инвесторс ривју (Investors Review) за 2016-та година ја избра Илирика помеѓу најдобрите инвеститорски финансиски институции. Илирика ги доби признанијата за Фанд елит (Fund Elite), Сингл менаџер (Single Manager) и Фајнест ин фајнанс (Finest in Finance).

Вложувањето во акции на берзата или акциски инвестициски фондови е чекор кон стабилен менаџмент на личните фондови кои постепено растат во соработка со стручни советници. Долгогодишното локално и меѓународно искуство и признанието од интернационални организации ја одразуваат довербата во Илирика. Илирика фанд менаџмент овозможува лична соработка со идните инвеститори и согласно преференциите на клиентот соодветно управува со ризиците преку професионално обучен персонал. На сите пазари каде Илирика е присутна, како високо-стручна финансиска институција, обезбедува лична и ефикасна услуга која ги исполнува барањата на дури и најпребирливите клиенти. Со стручноста, знаењето и со богатото искуство на инвеститорите Илирика обезбедува чесно, сигурно и промислено управување со имот.

Присутните на средбата ја имаа можноста да се запознаат со најновите информации од македонската и светската берза.  

Реформи во образованието секако дека се потребни, но тие треба да се базираат на цврсти докази поткрепени со позитивни резултати за напредок.

повеќе

Кога ќе се каже Западна Европа, во Македонија се мисли дека се работи за место каде што царува сознанието.

повеќе

Постојат кафе барови каде стои натпис дека немаат интернет па препорачуваат луѓето да си прават муабет како порано. 

повеќе