САМИТ ЗА ЗДРАВЈЕ И ТУРИЗАМ

Филип Втори - најдобра болница, Жан Митрев - најдобар здравствен менаџер

Специјалната болница по хируршки болести „Филип Втори" ја доби наградата за најдобра болница, а д-р Жан Митрев е прогласен за најдобар здравствен менаџер на овогодишниот Самит за здравје и туризам, кој од 1 до 4 јули се одржа во Стреса, Италија.

Секоја година Јуроп бизнис асембли (Europe business assembly) ја прогласува најдобрата здравствена установа со најдобар менаџер, како и најдобриот велнес-центар на територијата на Европа и Блискиот Исток. Годинава интернационалното признание му припадна на „Филип Втори" и на менаџерскиот  тим на болницата.
Жан Митрев
Изборот на номинирани установи и менаџери се прави според неколку критериуми, како што се: елоквентност и стручност на персоналот, мултидисциплинарни медицински служби, национални и интернационални акредитации, научно-истражувачка работа, модерна медицинска опрема, писма на задоволство од пациентите, ефективност, фокусирање кон пациентите и нивното задоволство и процес на безбеден третман, како и примена на нови методи и технологии.
На самитот академик Жан Митрев со 10-минутна презентација на тема „Специјална болница Филип Втори - минато, сегашност, иднина" го пренесе секојдневието во работата на овој реномиран центар, соопштуваат од болницата.
 

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе