ЕУРОСУПЕР БС-98 од вечер на полноќ поевтин за 2 денари

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги (РКЕ) донесе одлука за намалување на малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-98 за 2 денари/литар, додека цените на останатите горива не се менуваат.

Од ноќеска на полноќ горивата ќе се продаваат по следните цени: бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 и натаму ќе чини 93,5 денари/литар, ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе биде 94 денари/литар,

ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) останува 93 денари/литар, Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) 91 денар/литар и Мазутот М-1 НС ќе се продава по 53,343 денари/килограм.

 

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе