EЛС со раст во бизнисот од 700 отсто

Во текот на изминатата недела под покровителство на Мастер кард, а во организација на Асоцијацијата за е-трговија на Македонија се одржа една од најпосетените и најдобро организираните конференции за е-трговија во Македонија.

„Покрај сите онлајн панели и дискусии како и еминентните излагачи, нешто што предизвика најголем интерес и остави силен впечаток како кај нас, така и во регионот е  доставата на над 300 пакети со материјали од конференцијата од страна на Еко-логистик сервис. За време на кафе паузата која беше од 11:00 до 11:30 часот, Еко логистик сервис за помалку од 30 минути достави над 300 пакети на различни адреси во Скопје со 35 курири“, велат организаторите на конференцијата.

ЕЛС успеа да се развие со сопствени средства и во последната година бележи најголем раст во овој бизнис во регионот и тоа од над 700 проценти. ЕЛС користи напредно софтверско решение и софтвер од словенска компанија, која нуди сериозна поддршка и современи решенија.

Еко-логистик сервис е компанија со најголем процент успешно доставени пратки во е-трговијата и располага со најдобра мрежа која брои околу 30 хабови на територијата на цела Македонија. Исто така интересно е да се напомене дека ЕЛС е компанија која испорачува најбрзи пратки и тоа за помалку од 1 час во главнот град и пратка низ државата во иститот ден која е единствена ваква услуга на пазарот.

Најголемите трговци на спортски и модни брендови од светот и Македонија кои имаат онлајн продажба одлучија да соработуваат со ЕЛС - Зара, Армани, Риплеј, Дизел, Макс Мара, Версаче, Викторија Сикрет, Пинко, Најк, Адидас, Пума и многу други познати брендови, како и голем број банки, осигурителни компании и компании за домашно уредување и други успешни компании.

Половина од возилата со кои ЕЛС врши достава се возила на еколошки погон, а исто така користи електро скутери и велосипеди, а работи и на проекти на чистење на јавни површини и зазеленување на простори. Само во изминатава година има остварено преку  30 акции, како и поддршка на социјално ранливи категории и здруженија.

Комерцијален текст

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе

Турската влада има нови барања од социјалните медиуми и дигиталните платформи како што се Фејсбук (Facebook), Ватсап (Whatsapp), Инстаграм (Instagram) и Твитер (Twitter). 

повеќе