Еден бод - еден денар за основната плата, бара Синдикатот на полицијата

Синдикатот на Полиција во Македонија денеска побара основната плата на вработените во полицијата да изнесува едно евро – еден бод.

Овој синдикат смета дека вработените во МВР заслужуваат многу повеќе од, како што се посочува во соопштението, предвидените денари кои ги предлага Владата со новиот буџет за 2023 година.

„Барем да предвидевте основната плата на полицаецот да биде покачена на 18.000 денари. Да, онолку колку што изнесува законскиот минимум“, стои меѓу другото во соопштението од Синдикатот на Полиција во Македонија.

Трендот на заминување на младите од родната земја е загрижувачка појава која се случува во Македонија.

повеќе

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе