ССМ

Државното „Водостопанство“ четири месеци не дало плата и е пред стечај

АД „Водостопанство" во државна сопственост четири месеци нема исплатено плата, поради што Сојузот на синдикати на Македонија денеска ќе има средба со директорот, а можно е и да побара отворање на стечај за претпријатието.

Претседателот на ССМ Дарко Димовски на денешната прес-конференција соопшти дека синдикатот размислува за стечајна постапка за Водостопанство затоа што четврти месец не се исплатени плати.

„Сојузот на синдикати на Македонија заедно со агросиндикатот каде што делуваме во АД Водостопанство, кое е во државна сопственост, ќе бараме да се поведе претстечајна постапка зашто вработените веќе четверти месец не зеле плати. Денеска ќе имаме средба со директорот на Водостопанство и јасно ќе му ги изнесеме овие факти и по кој основ ќе ја поднесеме претстечајната постапка доколку не се исплатат три заостанати плати и четвртата која е тековна и се работи во септември, информира Димовски.

Трендот на заминување на младите од родната земја е загрижувачка појава која се случува во Македонија.

повеќе

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе