Во Истанбул

Билал Кара е реизбран за претседател на Деловниот совет на Турција - Сeверна Македонија

Бизнисменот Билал Кара е избран за претседател на  Деловниот совет на Турција - Северна Македонија во рамките на Генерално собрание на деловните совети на Одборот за надворешни економски односи (ДЕИК) што се одржа во Истанбул. ДЕИК се одржува на секои две години, со учество на членовите на ДЕИК.

„Изборот на 147 деловни совети се одржа истовремено на истиот ден, а беа избрани и нови претседатели и членови на Извршните одбори на деловните совети. Успешниот бизнисмен Билал Кара поседува повеќе здравствени инвестиции на Балканот. Претседателот Кара му се заблагодари на Управниот одбор на Деловниот совет за укажаната доверба и поддршка веднаш по изборот“, се вели во соопштението испратено до медиумите од „Санте груп“ (Sante Plus Hospital Group).

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе