Бензините поевтинуваат за 1,4%

Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги одлучи да ги намали малопродажните цени на нафтенитре деривати за 1,40 отсто во однос на одлуката од 7 април.

Еуросупер БС-95 и еуросупер БС-98 се намалуваат за 1 денар за литар, а малопродажната цена на еуродизел (Д-Е V) се намалува за 2 денари за литар.

Малопродажната цена на екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) не се менува.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува за 1,127 ден/кг и сега ќе изнесува 51,535 ден/кг.

Од полноќ максималните цени на  нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин                     еуросупер БС - 95        80,00   (денари/литар)

Моторен бензин                    еуросупер БС - 98         82,00   (денари/литар)

Дизел гориво                          еуродизел БС (Д-Е V)   80,00   (денари/литар)

Масло за горење       екстра лесно 1 (ЕЛ-1)               78,50   (денари/литар)

Мазут М-1 НС                                                               51,335 (денари/килограм)

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе