Во Собранието отворање на изложбата „Украина се сеќава, светот признава!“

По повод Денот на сеќавањето на Гладоморот – 26 Ноември, денеска во Кристалната сала во Собранието, ќе биде отворана изложбата „Украина се сеќава, светот признава!".

На отворањето на изложбата ќе присуствуваат претседателот на Собранието Талат Џафери и украинската амбасадорка Лариса Дир.

Гладомор е термин со кој се означува масовниот глад во советска Украина во периодот 1932-1933 година, кој се смета за една од најтешките национални катастрофи во украинската историја, кога според различни оценки починале неколку милиони луѓе.

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе