„Тркало на среќата“ од Рјусуке Хамагучи вечер во Кинотека

Во Кинотека вечер ќе биде прикажан филмот „Тркало на среќата и фантазијата“ на Рјусуке Хамагучи.

„Филмот раскажува три приказни за три женски ликови и ги следи односите меѓу нивните избори и каењето, неочекуван љубовен триаголник, неуспешна замка за заведување и средба која произлегува од едно недоразбирање“, наведува во најавата за проекцијата Амбасадата на Јапонија во Македонија. 

Во 2021 година филмот освои „Сребрена мечка“ и истата година кинематографeрката Јукико Иока беше номинирана за „Камера 300“ на Интернационалниот фестивал на филмската камер а „Браќа Манаки“. 

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе