„Театар комедија“ со мјузиклот „Боливуд“ гостува во Црна Гора

Првиот мјузикл во НУ „Театар Kомедија" - „Боливуд", во режија на Наташа Поплавска, вечерва гостува на 17. издание на Меѓународниот фестивал на актерот во Никшиќ, Црна Гора. Мјузиклот „Боливуд" премиерно беше изведен во ноември 2019 година во „Театар комедија“ и по непредвидената пауза заради пандемијата, „Боливуд" месецов се врати на сцената на „Театар комедија“ каде редовно се игра.

Во претставата играат актерите Жаклина Стефковска, Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Жарко Димоски, Ева Скендеровска, Миа Кантарџиева и Сергеј Димовски.

Автор на текстот е Маја Пелевиќ, музиката е на Огнен Анастасовски,  кореографијата и костимографијата е на Наташа Поплавска, сценографијата и видео анимацијата на Емил Петров, а светло дизајнот на Милчо Александров. Преводот на текстот и препевот на сонговите го направија Наташа Илијевска и Наташа Поплавска.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе