„Театар комедија“ со мјузиклот „Боливуд“ гостува во Црна Гора

Првиот мјузикл во НУ „Театар Kомедија" - „Боливуд", во режија на Наташа Поплавска, вечерва гостува на 17. издание на Меѓународниот фестивал на актерот во Никшиќ, Црна Гора. Мјузиклот „Боливуд" премиерно беше изведен во ноември 2019 година во „Театар комедија“ и по непредвидената пауза заради пандемијата, „Боливуд" месецов се врати на сцената на „Театар комедија“ каде редовно се игра.

Во претставата играат актерите Жаклина Стефковска, Атанас Атанасовски, Жаклина Петровска, Жарко Димоски, Ева Скендеровска, Миа Кантарџиева и Сергеј Димовски.

Автор на текстот е Маја Пелевиќ, музиката е на Огнен Анастасовски,  кореографијата и костимографијата е на Наташа Поплавска, сценографијата и видео анимацијата на Емил Петров, а светло дизајнот на Милчо Александров. Преводот на текстот и препевот на сонговите го направија Наташа Илијевска и Наташа Поплавска.

Ние Македонците од село Гореме, општина Струмјани, го поздравуваме народот покрај Вардар (барем реката сѐ уште е таму) и се „восхитуваме" на дејствувањата на мудрите мажи на државата.

 

повеќе

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе