На „Браќа Манаки“ ќе се прикаже документарецот за Бигорскиот манастир

Документарниот филм „1000 години Сведок на Светлината" посветен на големиот јубилеј на Бигорскиот манастир ќе биде прикажан во Битола, во рамки на фестивалот „Браќа Манаки".

„Со посебна радост информираме дека документарниот филм '1000 години Сведок на Светлината' на КАТ продукција, во вторник ќе биде прикажан во рамки на фестивалот „Браќа Манаки", на платото пред Офицерскиот дом во Битола“, рече сестра Ефимија и порача дека проекцијата е слободна.

Таа потсетува дека филмот „1000 години Сведок на Светлината", кој е во режија на Илија Ико Каров, е снимен по повод големиот јубилеј – 1000 години од основањето на свештената Бигорска Обител, што се прослави во 2020 година.

Премиерата на филмот беше на 15 април во Македонскиот народен театар и предизвика голем интерес и доби позитивни критики.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе