Во Тирана се претстави дувачкиот квинтет на КИЦ

Македонскиот Културно-информативен центар во Тирана ги претстави „Woodwind quintet Phil-harmonic Five“ од Скопје.

Како што информираат од КИЦ, синоќа во несекојдневна и пријатна атмосфера, во Гранд паркот во Тирана, дувачкиот квинтет имал едночасовен концерт на отворено, каде се претставиле со дела од Хајдн и домашни автори (Љубомир Браноѓолица).

„Гранд паркот во Тирана е место каде што после 18 часот попладне, излегуваат на прошетка голем број на жители. Огромниот парк од осум километри, во попладневните и вечерните часови, за разни видови релаксација го користат голем број посетители. Овој простор важи за место каде тиранчаните зборуваат за духовните нешта во овој град и свет. Овој парк е на некој начин духовно светилиште каде се случуваат безброј концерти, театарски претстави, изложби“, соопшти КИЦ. 

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе