Сладоленд - турнеја на 5+ бенд и Замрзнатиот Петко во Битола, Штип, Скопје и Охрид

Ново изненадување од Замрзнатиот Петко и 5+ фамилија, проследено со многу музика, игра и дружење, ве очекуваат на Сладоленд - овогодинешната мини-турнеја на 5+ бенд.

По повод јубилејот на 5+ образовната и забавна платформа која повеќе од 15 години успешно ги забавува и едуцира не само децата, туку и родителите, 5+ бенд и 5+ фамилија подготвија ново музичко-сценско доживување за децата – овој пат фокусирајќи се на пораки за здрава и чиста животна средина и заштита на планетата.

Препознавајќи ја итноста на потребата од повторна популаризација на еколошките вредности, својот петнаесетгодишен јубилеј 5+ фамилија го посветува токму на таа тема преку одржување на мини турнеја со своето најново музичко-сценско дело во градовите Битола (7 јуни), Штип (14 јуни), Скопје (17 јуни) и Охрид (30 јули). Концертите ќе бидат бесплатни, на јавни простори и отворени за широката јавност. Петко и 5+ Фамилија ве очекуваат!

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе