Скопско лето - концерт на „Танец“ во Сули-ан

Ансамблот за народни игри и песни „Танец“ вечер ќе одржи вокално инструментален концерт во Сули-ан во рамки на фестивалот Скопско лето 2022.

Годинашното 43-то издание на фестивалот „Скопско лето“ започна на 21 јуни со концертот на Европскиот креативен оркестар при Институтот ФАМЕ’С.

Програмата на фестивалот предвидува 30 настани, а најзастапена е музиката. Исто така има и театарски претстави, изложби, фото изложби, програми за деца. И оваа година основата на програмата ја претставуваат нашите домашни уметници, но има и богат избор на меѓународни програми. 

Безбедноста, енергијата и миграцијата се три приоритети со најголема важност за британските граѓани, така што тие се на и на самиот врв на мојата агенда. Затоа патувам за Прага на средбата со европските лидери.

повеќе

Камбаните бијат поради нашата некадарна дипломатија, која е професионално  одговорна за дебаклот со Договорот со Бугарија, а пред тоа за Преспанскиот договор.

повеќе

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе