Скопско лето - концерт на „Танец“ во Сули-ан

Ансамблот за народни игри и песни „Танец“ вечер ќе одржи вокално инструментален концерт во Сули-ан во рамки на фестивалот Скопско лето 2022.

Годинашното 43-то издание на фестивалот „Скопско лето“ започна на 21 јуни со концертот на Европскиот креативен оркестар при Институтот ФАМЕ’С.

Програмата на фестивалот предвидува 30 настани, а најзастапена е музиката. Исто така има и театарски претстави, изложби, фото изложби, програми за деца. И оваа година основата на програмата ја претставуваат нашите домашни уметници, но има и богат избор на меѓународни програми. 

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе