МИНИ ТУРНЕЈА

Скопскиот бенд „Фулиш грин“ ќе настапи на фестивалот МЕНТ во Љубљана (ВИДЕО)

„Фулиш грин" (Foolish Green) е единствениот македонски бенд кој оваа година ќе настапи на дебитантската музичка конференција во Љубљана, наречена „MENT Festival & Conference". Во мини-турнеја групата ќе настапи и во Загреб и Белград.

Фестивалот и конференција МЕНТ се случува на повеќе локации во периодот од 4 до 6 февруари во главниот град на Словенија, Љубљана. „Фулиш грин“ се меѓу педесетте избрани бендови кои ќе имаат чест да се презентираат пред луѓето од музичката индустрија (фестивали, промотери, агенти, музички професионалци, клубови, новинари од Велика Британија, Франција, Италија, Данска, Норвешка, Германија, Австрија, Исланд, Шведска, Швајцарија, Полска, Чешка, Словечка и од балканските земји).

Македонската група „Фулиш грин“ ќе настапи во клубот „Громка“ на Метелкова, во петок, 6 февруари, со почеток во 00.30 ч.

Покрај настапот на МЕНТ, во четврток (05.02) „Фулиш грин“ ќе го имаат својот дебитантски настап во култниот КСЕТ во Загреб, додека пак, во сабота ќе настапот во популарниот КЦ „Град“ во Белград, заедно со новиот проект на Борис Властелица од „Репетитор“, наречен „Црви“. Концертите и во Загреб и во Белград започнуваат во 22 часот.

Како новогодишен подарок за публиката групата „Фулиш грин“ (Foolish Green) го објавија нивниот прв сингл на македонски јазик, насловен „Далеку“.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе