По четврти пат во Скопје музичкиот фестивал „Андерфест“

Во пабот „Beertija" во Скопје вечерва почнува четврто издание на фестивалот „Андерфест", на кој ќе настапат Димиш, Манас, Вселенаутика, Преку Ред и Јон Иди. Подржувач на проектот е Град Скопје. 

„Андерфест" фестивалот се одржува четврта година и веќе добро се препознава од страна на младите уметници и публиката и ова претставува фестивал кај нас што е целосно посветен на младите актуелни музичари, соопштија организаторите.

.

Како да ги зачуваме националните и креативни наследства со помош на вештачката интелигенција?

повеќе

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе