НУЦК „Марко Цепенков“ - Прилеп

Концерт на „Фолтин“ во Прилеп

Утре во 21 часот на летната сцена од ЦК „Марко Цепенков“ во Прилеп целовечерен концерт ќе одржи групата Фолтин.

Концертот е по повод јубилејот 25 години од првиот концерт на Фолтин. Ќе биде промовирано најновото студиско издание "Симултан бакнеж". Ќе се свират најновите и најубавите стари песни.

Влезот е бесплатен.

Концертот во Прилеп е финансиски поддржан од Министерство за култура.

Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот - и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите - пошироката јавност беше подготвена да ги толерира дневните бројки на новозаразени (во просек помеѓу 2.000 и 3.000 случаи во текот на летото). 

повеќе

Насловот асоцира и на резултатите од изборите, кои, кога ќе излезе оваа колумна, ќе бидат познати, иако најретко споменуван збор во кампањата беше зборот ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЈА, кој е единствен начин за остварување на сите „големи“ ветувања што ги слушнавме изминативе две недели.

повеќе

Опонентите на академик Блаже Ристовски во Македонија го квалификуваа како националист, во белградскитe кругови  го именуваа како „бугарофил“, а во Бугарија го нарекуваа „Југословен“ и „србокомунист“. А тој си остана ист, исправен пред нападите и секогаш подготвен да им одговори на критичарите.

повеќе