Ајварленд во Македонскиот културно-информативен центар во Тирана

Културно-информативниот центар на Македонија во Тирана се одржа „AjvarLand & Life & Lule ft Bale“.

Според директорот на КИЦ – Тирана, Златко Ориѓански во пријателска атмосфера се измешаа македонската и албанската музика, а во просторот, многубројната публика уживаше во изложбата на уметникот Абдурахим Сулимани (Џими), пренесува електронското издание на весникот „Илинден“.

Тој оценува дека дипломатските и културните врски меѓу нашата земја и Албанија се продлабочуваат со директно учество на градот Тирана и на многу албански уметници во активностите на Културно-информативниот центар, каде што се промовира македонската традиционална и современа уметничка сцена. 

Постоењето на еден отпорен, одржлив и правичен систем на храна е нешто што мора да биде столб на секоја агенда која има за цел за климатско ублажување или адаптација.

повеќе

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе