Самостојна изложба на Бурџу Мусли во КСП Центар Јадро

Уметницата Бурџу Мусли денеска ја презентира првата самостојна изложба поддржана од Министерство за култура на Македонија.

Тема на изложбата е женските права и ќе биде отворена вечер во КСП Центар Јадро.

Бурџу Мусли е родена на 27 август 1997 во Скопје и е дипломирана сликарка на Факултетот за ликовни уметности во Скопје. Покрај тоа што слика, се занимава со дигитална уметност, фоторафија и создава арт колажи.

Има учествувано на многу групни изложби со нејзините слики и дигитални дела и реализирано две самостојни изложби со арт-колажи од кои едната во „Младински културен центар“ во 2020 година, а другата во старата скопска чаршија во организацијата „Млади за Скопје“ лани.

Калоѓера не може да премолчи, не може да замиже пред историската вистина на Македонија, па затоа во својот живот се определил да македонствува.

повеќе

Слушањето како способност да го фокусираме вниманието на аудитивните дразби е важен аспект на нашиот живот и значително влијае на неговиот квалитет во сите сегменти.

повеќе

„Ќе дојде ден, кога пазарите отворени за трговија и размена на идеи, ќе бидат единствените борбени полиња“ - Виктор Иго

повеќе