Изложба на слики, цртежи и графики од колекцијата на „Остен музејот на цртеж“

Во Уметничката галерија Остен во Скопје вечер ќе биде отворена изложба на која ќе бидат претставени дела од музејот на цртеж, а ќе трае до 31 јули.

На неа ќе бидат изложени дела на уметниците Родољуб Анастасов, Виктор Вазарели, Илја и Емилија Кабаков, Кристо (Христо Јавачев), Мице Јанкуловски, Пабло Пикасо и Пјер Сулаж.

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе