Галерија Рудиќ

Автопортрети на Христина Трајкоска

Утре во галеријата Рудиќ ќе биде отворена изложбата на автопортрети фотографирани во две соби за време на пандемијата на младата авторка Христина Трајкоска. Очекувајте инспиративни концепти, во кои таа ги изразува нејзините емоции со кои сите ние се справивме, велат од галеријата.

Рудиќ галерија повикува на дружба со интересни фотографии, видео и одлична музика од акустик дуото Полина Тасева и Иван Петровски.
 

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе

Енергетската криза во светот, но и во Република Македонија (РМ), не стивнува иако сме на почеток на летото кога вообичаено има помала потрошувачка на енергија кај нас. 

повеќе