Вечерва во Гевгелија Друштвото на писателите на Македонија одбележува 75 години постоење

На платото пред градската библиотека „Гоце Делчев“ во Гевгелија вечерва ќе се одбележи 75-годишнината од основањето на Друштвото на писателите на Македонија.

Настанот ќе биде во два дела. Предвидено е излагање за историјатот на ДПМ и актуелните предизвици и работни активности на Друштвото, по што ќе следи поетско читање од страна на повеќе членови на Друштвото. На настанот ќе се обратат директорот на библиотеката Стефан Марковски, членови на претседателството и членови на Друштвото.

Организатор на настанот е библиотеката „Гоце Делчев“ од Гевгелија. Настанот се одржува во склоп на манифестацијата „Гевгелиско културно лето 2022“ под покровителство на Општина Гевгелија.

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе

Ракот на корупцијата и понатаму е ендемичен, а актуелната власт сè повеќе потпаѓа под лошите навики на претходниот режим на Никола Груевски.

повеќе

Ех какво време дојде, да се стремиме кон нула. Уште повеќе, да постигнеме нула.

повеќе