Промоција на најновата поетска збирка на Димче Шипинкароски

Во црковниот храм „Свети Никола“ во Вевчани денеска во 19:30 ќе биде промовирана најновата поетска збирка на Димче Шипинкароски, „Татковиот аманет”, издадена од Здруженето за литература, култура и наука „Бран” од Струга.

Димче Шипинкаровски е овогодишен добитник на наградата од престижната поетска манифестација „Антево Слово”, која се доделува во чест на истакнатиот македонски поет Анте Поповски.

Уредник на изданието е Борче Панов, додека професор д-р Христо Петрески, претседател на Друштвото на писателите на Македонија, во посебна рецензија, ќе направи осврт на творештвото на Шипинкаровски.

Промотори на збирката ќе бидат професор д-р Христо Петрески, кој ја има напишано и рецензијата за книгата, како и Мишо Китаноски и Веле Митаноски.

Рецензентот Петрески го претставува поетот Шипинкароски, како еден од новите современи македонски автори. 

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе