По повод 13 Ноември во ДПМ денеска манифестација „Писателите за Скопје“

По повод 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Град Скопје, во просториите на Друштвото на писателите на Македонија денеска ќе се одржи манифестацијата „Писателите за Скопје“.

Како што наведоа од ДПМ, воведен збор ќе има проф.д-р Васил Тоциновски, секретар на ДПМ, кој ќе биде и модератор на програмата на манифестацијата.

На манифестацијата „Писателите за Скопје“, авторите ќе настапат со творби посветени на Градот Скопје.

Сите авторски прилози со кои ќе настапат писателите, ќе бидат објавени во посебно дигитално издание на сајтот на Друштвото на писателите на Македонија.

 

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе

Провокација е именувањето на бугарските клубови „Борис III“ и „Ванчо Михајлов“. Не можеа ли да бидат со имињата Елин Пелин, Димчо Дебељанов, Черноризец Храбар или Иван Вазов?

повеќе