„Писателите за Скопје“ манифестација на ДПМ по повод ослободувањето на градот

По повод 13 Ноември – Денот на Град Скопје, Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) ќе ја одржи манифестацијата „Писателите за Скопје", при што се повикуваат сите заинтересирани писатели да се пријават и да испратат по една своја литературна творба – песна, расказ, есеј или пиеса.

Како што соопштија од ДПМ, сите пристигнати прилози по читањето, ќе бидат објавени во посебно дигитално тематско издание на веб страницата на Друштвото.

Пријавите и прилозите се очекуваат до 10 ноември, на мејлот на Друштвото на писателите на Македонија – „[email protected]".

„Манифестацијата во ДДМ ќе се одржи на 11 октомври, во петок и на истата може да учествуваат и писатели кои не се членови на Друштвото на писателите на Македонија, но претходно треба да се пријават, да испратат своја литературна творба на нашиот мејл и повратно ќе добијат информација за направениот избор и вклучувањето во програмата за настап“, се наведува во соопштението на ДПМ.

Им благодарам на Русите како креатори, но посебно на бугарските послушни  извршители за пропагандата што ја водат против Македонија. Што направија?

повеќе

Деновиве адвокатот Тортевски во дебатна емисија рече дека немаме критична маса за држава. Не знам дали е така, но изгледа немаме критична маса за сериозни дебати и дијалози во општеството. 

повеќе

Светска банка проценува дека за секој долар инвестиран во здравството, државата има бенефит од 4 долари во смисла на зголемена економска продуктивност.

повеќе