Лeтен фестивал на книгата во Три

До 20 август во сите книжарници на Три и на kniga.mk под слоганот „Секоја страница – нова станица“ се одржува Летниот фестивал на книгата.

Издавачот Три ветува многу нови наслови и големи попусти до 70 отсто.

„Се случи едно лето“ од Теса Бејли и „Прекрасен свету, каде си“ од Сали Руни се два долгоочекувани светски книжевни хита што ќе бидат дел од новитетите. „Хроника на птицата навивалка“ ќе биде сместена во одделот од домашната библиотека кај името на Мураками, додека „Заложници“, „Кутија со сенки“ и „Девојките што горат“ чекаат во отсекот за трилерите. А во едицијата популарна наука и психологија, „Телото памети“ и „Храброста да се биде свој“ ќе заблескаат подготвени да ви подарат позитивни вибрации.

 

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе

Потписниците на нотарските изјави дека нема да гласаат за измените на Уставот се подложни на промени за материјално благо.

 

повеќе