Кростини со лук

Приготвување:

Потпечете ги кришките леб во загреана рерна околу 8-10 минути.

Во меѓувреме направете го сосот: во блендер измешајте ги жолчката, маслиновото масло, лимоновиот сок, лукот и магдоносот.

Зачинете по вкус со сол и црн пипер и прелејте ја смесата врз топлите кростини (тостчиња). По желба додајте и свеж босилек и послужете како предјадење или мезе.

Состојки:
1 француски багет, сечен на кришки

1 жолчка од јајце

2 чешниња лук

свеж магдонос

сол

црн пипер

1 лажица сок од лимон

2 лажици маслиново масло

Објавено

Среда, Август 26, 2015 - 09:51

Самиот Никос Коѕијас не го почитува договорот што го потпиша со Заев и Димитров. Ќе реагира ли македонското МНР на терминологијата во неговата колумна, како што вети дека секогаш ќе реагира кога се крши Договорот од Преспа? Треба. Ама не е за верување.

повеќе

За првпат 16 врвни бизнисмени од земјите на Западен Балкан, врз основа на мерливи критериуми, ќе го следат напредокот на економските реформи во регионот и ќе го известуваат Брисел.

повеќе

Хрватска и Северна Македонија имаат јаки културни и историски врски и традиционално добри односи. Заради тоа, но и заради хрватското искуство со пристапните преговори, Хрватска треба да биде најдобриот пријател и бранител на нејзиниот европски пат, особено откако Северна Македонија е изложена на токсичен национализам и на неправда, нешто за што во Европската унија не смее да има место, пишува во колумна за Аутограф хрватскиот пратеник Бојан Главашевиќ анализирајќи ги бугарските условувања, но и предупредува дека Хрватска засега молчи..

повеќе