Тестенини со сланина и печурки

Приготвување:

Сварете ги тестенините во зовриена вода според упатството на обвивката.

Во меѓувреме, испржете ги сланината, печурките, кромидот и лукот. Пржете ги околу 10 минути.

Во друга тава, зовријте ја хоплата и оставете ја да крчка. Додајте го пармезанот и оставете да се стопи.

Тргнете го сосот од рингла, додајте му ги сланината, печурките, кромидот и лукот.

Прелејте врз исцедените тестенини и послужете.

Состојки:
тестенини по избор

6 ленти сланина, сечкана

10 печурки, сечкани

1 кромид, сечкан

1 чешне лук, здробено

500 мл неутрална хопла

малку рендан пармезан

Објавено

Недела, Април 3, 2016 - 11:52

Коментари

Спортските објекти што се изградени со буџетски пари не смеат да бидат извор за заработувачка што ќе заврши во приватни џебови, ниту пак инструмент за манипулација на граѓаните и ширење на клиентелизмот.

повеќе

Политичките кризи, регионалните тензии и влошувањето на демократијата покажуваат дека постои зголемен ризик од конфликт и нестабилност на Балканот.

повеќе

Колумната е објавена на 25 септември 2010 година во весникот „Време“.

повеќе