Тестенини со сланина и печурки

Приготвување:

Сварете ги тестенините во зовриена вода според упатството на обвивката.

Во меѓувреме, испржете ги сланината, печурките, кромидот и лукот. Пржете ги околу 10 минути.

Во друга тава, зовријте ја хоплата и оставете ја да крчка. Додајте го пармезанот и оставете да се стопи.

Тргнете го сосот од рингла, додајте му ги сланината, печурките, кромидот и лукот.

Прелејте врз исцедените тестенини и послужете.

Состојки:
тестенини по избор

6 ленти сланина, сечкана

10 печурки, сечкани

1 кромид, сечкан

1 чешне лук, здробено

500 мл неутрална хопла

малку рендан пармезан

Објавено

Недела, Април 3, 2016 - 11:52

Коментари

Декемврискиот извештај на Мeѓународната кризна група и платформата на трите партии на македонските Албанци.

повеќе

Изминатите неколку дена Централната разузнавачка агенција на САД (ЦИА) објави неколку милиони документи во врска со нивната работа, меѓу кои илјадници документи се однесуваат на СФРЈ и Македонија. 

повеќе

Искрено, сметам дека Трамп нема многу да се посвети на Македонија и на Балканот, како што некои мислат.

повеќе