Тестенини со сланина и печурки

Приготвување:

Сварете ги тестенините во зовриена вода според упатството на обвивката.

Во меѓувреме, испржете ги сланината, печурките, кромидот и лукот. Пржете ги околу 10 минути.

Во друга тава, зовријте ја хоплата и оставете ја да крчка. Додајте го пармезанот и оставете да се стопи.

Тргнете го сосот од рингла, додајте му ги сланината, печурките, кромидот и лукот.

Прелејте врз исцедените тестенини и послужете.

Состојки:
тестенини по избор

6 ленти сланина, сечкана

10 печурки, сечкани

1 кромид, сечкан

1 чешне лук, здробено

500 мл неутрална хопла

малку рендан пармезан

Објавено

Недела, Април 3, 2016 - 11:52

Коментари

Веројатно е најдобро претседателот Иванов да не го дава мандатот додека не се даде на увид законот за употреба на албанскиот јазик и другите планови на новата коалиција

повеќе

Изразено ниската вредност на вложување во науката и истражувањата во Македонија е јасен знак за отсуство на грижа на државата за овие суштински дејности. 

повеќе

Последните 11 години Македонија е окована во аграрен, ксенофобичен и социо-економски популизам, кој не се однесува на интересите и потребите на граѓаните, туку на оние кои се повинуваат на волјата на елитата.

повеќе