Похувани равиоли

Приготвување:

Добро загрејте го маслото во тенџере на средна температура.

Изматете ги јајцата и измешајте ги со хоплата. Ставете го брашното во посебен сад. Истурете ги лебните трошки во трет сад.

Извадете ги равиолите од замрзнувачот. Една по една, макајте ги равиолите во смесата од јајца за убаво да се обложат, потоа извалкајте ги во брашното, па потоа повторно нурнете ги во смесата од јајца и на крај во лебните трошки.

По 3 или 4 во исто време, спуштајте ги равиолите во маслото и пржете ги 1,5 до 2 минути, додека површината не стане златнокафеава, а филот врел. Потемнуваат брзо, така што гледајте ги цело време.

Положете ги на кујнска хартија и повторете со остатокот од равиоли. Пренесете ги во чинија за сервирање, посипете ги со пармезан и магдонос и сервирајте со доматниот сос.

Состојки:
  • 1 л растително масло
  • 6 цели јајца
  • 100 мл неутрална хопла
  • 250 г брашно
  • 250 г солени лебни трошки
  • 24 цели замрзнати равиоли (со сирење или со месо)
  • 250 мл доматен сос со лук, кромид и зачини, загреан
  • рендан пармезан
  • 1 лажица свеж магдонос

Објавено

Среда, Јуни 27, 2018 - 21:56

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе

Ако идниот премиер биде македонски Албанец и ако успее сите граѓани на Македонија да се поклонуваат под едно знаме, тогаш – зошто да не!

повеќе

Стана премногу вообичаено да се слушнат повици за брза и сериозна одмазда како одговор на недокажани престапи на говорот и мислата, велат Ноам Чомски, Џ.К. Роулинг и 150 други интелектуалци во отворено писмо до јавноста.

повеќе