Миризливо свинско филе

Приготвување:

Измешајте го кимот со црвениот пипер, ѓумбирот, лукот, солта и црниот пипер и измачкајте го свинското филе. Маринирајте околу еден час или во фрижидер преку ноќ.

Загрејте ја рерната на 200 степени. Загрејте голема тава со растително масло и испржете го свинското месо, вртејќи го на 2-3 минути додека рамномерно да потемни од секоја страна.

Префрлете ја тавата во рерна и печете го филето 10 минути, повремено превртувајќи. Оставете да отстои 10 минути, па исечете го на парчиња и послужете.

Состојки:
2 чешниња лук, излупени и исечкани

1 лажица свежо рендан ѓумбир

сол

црн пипер

1 лажичка мелен ким

½ лажичка мелен црвен пипер (или повеќе по вкус)

1 лажица растително масло

свинско филе (околу 500 г)

Објавено

Вторник, Октомври 27, 2015 - 10:06

Коментари

Декемврискиот извештај на Мeѓународната кризна група и платформата на трите партии на македонските Албанци.

повеќе

Изминатите неколку дена Централната разузнавачка агенција на САД (ЦИА) објави неколку милиони документи во врска со нивната работа, меѓу кои илјадници документи се однесуваат на СФРЈ и Македонија. 

повеќе

Искрено, сметам дека Трамп нема многу да се посвети на Македонија и на Балканот, како што некои мислат.

повеќе