Миризливо свинско филе

Приготвување:

Измешајте го кимот со црвениот пипер, ѓумбирот, лукот, солта и црниот пипер и измачкајте го свинското филе. Маринирајте околу еден час или во фрижидер преку ноќ.

Загрејте ја рерната на 200 степени. Загрејте голема тава со растително масло и испржете го свинското месо, вртејќи го на 2-3 минути додека рамномерно да потемни од секоја страна.

Префрлете ја тавата во рерна и печете го филето 10 минути, повремено превртувајќи. Оставете да отстои 10 минути, па исечете го на парчиња и послужете.

Состојки:
2 чешниња лук, излупени и исечкани

1 лажица свежо рендан ѓумбир

сол

црн пипер

1 лажичка мелен ким

½ лажичка мелен црвен пипер (или повеќе по вкус)

1 лажица растително масло

свинско филе (околу 500 г)

Објавено

Вторник, Октомври 27, 2015 - 10:06

Коментари

Заев рече дека не му се допаѓа како соседните земји реагирале на кризата во Македонија и власта во Србија ја нарече „националистичкото раководство на Вучиќ“, па во Белград предизвика епидемија од паѓања во несвест од изненаденост и навреденост. Хм, во што е точно проблемот?

повеќе

Луѓето се лутат што бизнисмените не реагирале или недоволно критикувале за лошите владини потези во минатото. Од нивна перспектива - веројатно со право.

повеќе

Спортските објекти што се изградени со буџетски пари не смеат да бидат извор за заработувачка што ќе заврши во приватни џебови, ниту пак инструмент за манипулација на граѓаните и ширење на клиентелизмот.

повеќе