Јагнешки ребра со лук и мајчина душица

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени. Истријте ги ребрата со многу сол и пипер. Загрејте тава на висока температура и ставете малку масло. Додајте ги ребрата во тавата и пржете ги додека да поруменат од двете страни (околу 3 минути по страна).

Пренесете ги на чинија и оставете да се изладат 1-2 минути. Потоа истријте ги со сечканиот лук, мајчината душица и маслиновото масло. Ставете ги во тавата обложена со алуминиумска фолија, со коските нагоре, и печете ги 20 минути на 180 степени. Оставете ги да „здивнат“ десет минути пред сервирањето.

Исечете ги на поединечни парчиња (со 1-2 коски по парче) и послужете ги со лимон-пире.

Состојки:
2 парчиња јагнешки ребра

6 чешниња лук, ситно сечкани

2 лажици меленa мајчина душица

3 лажици маслиново масло

сол

црн пипер, свежо мелен

сончогледово масло

Објавено

Понеделник, Март 14, 2016 - 11:24

Коментари

Изминатите неколку дена Централната разузнавачка агенција на САД (ЦИА) објави неколку милиони документи во врска со нивната работа, меѓу кои илјадници документи се однесуваат на СФРЈ и Македонија. 

повеќе

Искрено, сметам дека Трамп нема многу да се посвети на Македонија и на Балканот, како што некои мислат.

повеќе

Социјалните медиуми се алатка која овозможува двонасочна комуникација. Тоа е нивната предност,

повеќе