Коцки од чоколада и кикиритки

Приготвување:

Обложете квадратна тава за печење со мрсна хартија.

Измешајте ги стопениот путер, мелените бисквити и шеќерот. Од путерот од кикиритки оставете 2 лажици за подоцна и остатокот додајте го во смесата, а потоа рамномерно нагмечете ја во подготвената тава за печење.

Во микробранова печка или на шпорет стопете ги преостанатите 2 лажици путер од кикиритки со чоколадата. Мешајте додека смесата да се изедначи. Намачкајте ја врз слојот со путер од кикиритки.

Ладете го колачот во фрижидер додека не биде целосно цврст, најмалку 2 часа. Оставете го на собна температура 10 минути пред сечењето. Служете го разладен.

Состојки:
120 г солен путер, стопен

150 г мелени бисквити

250 г шеќер

300 г мазен путер од кикиритки

200 г чоколада за готвење

Објавено

Вторник, Март 31, 2020 - 22:39

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе