Прелив за торти од чоколаден путер

Приготвување:

Ставете го какаото во голем сад и промешајте го за да нема грутки.

Убаво изматете ги путерот и какаото.

Во смесата со какао додајте ги шеќерот и млекото со додавање 1 чаша шеќер, па една лажица млеко. Откако убаво ќе изматите по секое додавање, вклучувајте го миксерот на голема брзина по околу една минута. Повторувајте сè додека не се додадат целите шеќер и млеко.

Додадете го екстрактот од ванила и еспресото во прав и убаво изматете.

Ако преливот ви се чини премногу сув, додајте уште млеко, лажица по лажица, додека не ја постигнете саканата структура. Ако ви изгледа влажен и не ја задржува формата, додајте шеќер во прав, лажица по лажица, додека не ја постигнете саканата структура.

Состојки:
300 г путер, омекнат

1 чаша незасладено какао

5 чаши шеќер во прав

½ чаша млеко

2 лажички екстракт од ванила

½ лажичка еспресо во прав

Објавено

Петок, Декември 4, 2020 - 18:19

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе