Колумни

Заев рече дека не му се допаѓа како соседните земји реагирале на кризата во Македонија и власта во Србија ја нарече „националистичкото раководство на Вучиќ“, па во Белград предизвика епидемија од паѓања во несвест од изненаденост и навреденост. Хм, во што е точно проблемот?

23 Мај 2017 - 23:03

Луѓето се лутат што бизнисмените не реагирале или недоволно критикувале за лошите владини потези во минатото. Од нивна перспектива - веројатно со право.

23 Мај 2017 - 11:44

Спортските објекти што се изградени со буџетски пари не смеат да бидат извор за заработувачка што ќе заврши во приватни џебови, ниту пак инструмент за манипулација на граѓаните и ширење на клиентелизмот.

19 Мај 2017 - 12:59

Политичките кризи, регионалните тензии и влошувањето на демократијата покажуваат дека постои зголемен ризик од конфликт и нестабилност на Балканот.

16 Мај 2017 - 11:08

Колумната е објавена на 25 септември 2010 година во весникот „Време“.

15 Мај 2017 - 17:53

Парламентарното мнозинство ја формира Владата, независно дали станува збор за парламентарна монархија или за парламентарна република. 

12 Мај 2017 - 14:55

Непопустливата позиција на претседателот на Македонија Ѓорге Иванов во однос на препораките од Брисел и Вашингтон ја остава отворена варијантата за можни санкции против него.

11 Мај 2017 - 19:48

Невозможно е да се изгради граѓанско општество доколку учениците од најмала возраст не научат критички да размислуваат за спрегата на моќта и корупцијата, наместо да се наметнуваат вредности кои создаваат сосема поинаков светоглед.

10 Мај 2017 - 22:00

Спремен сум да се кладам во последната пара дека фамозниот товар не ни постоел, како и дека не постои „изворот на Блиц од ВБА“, туку дека текстот на масата на уредникот стигнал директно од канцеларијата на Вучиќ, напиша во четвртокот новинарот на српскиот неделник Време, Дејан Анастасијевиќ.

07 Мај 2017 - 19:49

Опструкција може да постои во одреден облик за секое прашање од надлежноста на Собранието, но не и за неговото конституирање како законодавен орган.

05 Мај 2017 - 17:30

Тиранската платформа“ е друг пат на македонскиот народ да му се одземе правото на самоопределување.

04 Мај 2017 - 12:48

Нужна е промена на институционалните репери за правда и еднаквост во македонското општество

03 Мај 2017 - 17:35

На деспотите од оската Скопје – Белград – Будимпешта – Варшава не им треба ЕУ за естаблирање на демократијата, туку им требаат нејзините пари за изградба на бедемот на нивната власт.

02 Мај 2017 - 08:37

Има сериозен недостиг на разум во нашите медиуми заради  нивната припадност и поддршка на едната или другата политичка опција.

01 Мај 2017 - 21:25

Ова е животната улога по која ќе го паметам Владо остатокот од животот: командант без муда, застанат на чело на армија од кукавици! Некогаш големиот актер од МНТ одработува за бившиот статист од Драмски театар, ништожни страшливци и едниот и другиот, мажи без муда што праќаат силеџии да тепаат во нивно име

30 Април 2017 - 12:03

Заев рече дека не му се допаѓа како соседните земји реагирале на кризата во Македонија и власта во Србија ја нарече „националистичкото раководство на Вучиќ“, па во Белград предизвика епидемија од паѓања во несвест од изненаденост и навреденост. Хм, во што е точно проблемот?

повеќе

Луѓето се лутат што бизнисмените не реагирале или недоволно критикувале за лошите владини потези во минатото. Од нивна перспектива - веројатно со право.

повеќе

Спортските објекти што се изградени со буџетски пари не смеат да бидат извор за заработувачка што ќе заврши во приватни џебови, ниту пак инструмент за манипулација на граѓаните и ширење на клиентелизмот.

повеќе