Фантастични фотографии на изгрев и залез на сонцето (ФОТО)

Изгревот и заоѓањето на сонцето секогаш биле  романтични моменти, па не е чудо што бројни фотографи се обидуваат да направат што подобра фотографија во миговите кога сончевите зраци се појавуваат или исчезнуваат.

Нешнел џиографик се потруди да им ги обезбеди на своите читатели најубавите регистрирани изгревања и заоѓања на сонцето.

Збирката на фотографии е наречена Златен час и објавена е на страниците на ова списание. Секоја фотографија е посебна на свој начин, а неверојатните снимки во редакцијата се пристигнати од сите страни на светот.

Уживајте во спектакуларните фотографии.

 
Сабота, Јануари 11, 2014 - 12:42

Странска

04 Септември 2015 - 14:46

На прв поглед за поголемиот дел од овие фотографии веднаш ќе кажете дека се нереални или дека се монтирани. Но...

04 Септември 2015 - 14:27

Во денешно време постојано користиме интернет и постојано гледаме во нашите паметни телефони. Луѓето заборавија...

04 Септември 2015 - 13:13

Фанови на „Ѕвездени војни“ цела вечер чекале пред британската продавница со цел да бидат првите што ќе купат...

04 Септември 2015 - 12:33

Еве одлична шанса да си живеете едноставен живот. Како во камената доба. На пола пат од Хилсбороу и Сан...

04 Септември 2015 - 11:06

Уметникот Гундуз Агајев нема намера да прекине да ги критикува светските лидери. Овој пат тој на сатиричен начин...

04 Септември 2015 - 10:30

Скараџијата Иван Ѓорџевиќ со своите помошници од месарата МП 016 од Лесковац ја направиле најголемата плескавица...

04 Септември 2015 - 10:13

Една навистина необична прес-конференција се случила во државата Конектикат кога на говорот на гувернерот на...

03 Септември 2015 - 16:07

Во Јапонија креативни луѓе одлучиле на одличен начин да ја искористат сламата што останала по жетвата на оризот...

03 Септември 2015 - 15:31

Професионалните фудбалери , глобалните икони Роналдо и Меси станаа чистачи на улиците на Лондон. Немојте да си...

03 Септември 2015 - 14:24

Најчесто канцелариите во кои работат повеќето луѓе се едноставни и малку досадни. Овие вработени одлучиле да...

03 Септември 2015 - 13:11

Австралиските медиуми објавиле во четвртокот дека пронашле овца во дивина што имала огромно количество волна на...

03 Септември 2015 - 12:51

Ретко читаме дека некогаш бил стопиран сообраќајот за да се спаси животот на едно мало животинче.