Човечко тело и органи направени од хартија (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Уметницата Лиза Нилсон ја создаде оваа вонсериска серија покажувајќи ги внатрешните органи на човечкото тело и сето тоа го направи со хартија.

„Се водев според мојата имагинација, со денови ги составував парченцата од обоена хартија, личеше на составување сложувалка“, објаснува уметницата Нилсон, која била инспирирана од еден проект на група уметници од 1994 година наречен Видлив човечки проект.

Уживајте во галеријата.

 
Понеделник, Декември 2, 2013 - 14:52

Странска

02 Септември 2014 - 16:29

Следниот пат кога детето ќе ви се пожали дека му е тешко да оди во училиште, покажете му ги овие фотографии и...

02 Септември 2014 - 15:44

Човек не сакајќи самиот се заклучил надвор од својата хотелска соба додека бил комплетно гол, а неговата...

02 Септември 2014 - 14:32

Оваа реклама е толку добра што ќе посакате и вие да трчате на маратонот Мизуно, кој се смета за еден од...

02 Септември 2014 - 14:14

Во моментот кога ураганот крева големи бранови кон брегот, мора да си многу храбар за да се одлучиш да ја земеш...

02 Септември 2014 - 13:38

Фотографииве се направени во вистинско време на вистинско место и се спој од невозможни работи... Тука ќе видите...

02 Септември 2014 - 12:47

Заборавете на медитеранската диета, најновата здрава диета е нордиската. Оваа диета е направена во Данска,...

02 Септември 2014 - 12:00

Секоја мајка може да раскаже дека во текот на породувањето го пцуела мажот и го колнела, се пцуела себе и...

02 Септември 2014 - 10:35

„Бетмен: возење“ е првиот светски 4Д-ролеркостер. Забавниот парк во чиј склоп ќе биде поставен ролеркостерот го...

02 Септември 2014 - 09:59

Мо Куреши, хемичар од Универзитетот во Торонто, учествувал во „ледениот предизвик“, но направил некои измени,...

01 Септември 2014 - 16:28

Како изгледа кога авион е погоден од гром додека поминува низ виножито, знае Брик Мобијус кој го фотографирал...

01 Септември 2014 - 15:58

Заборавете на сите упатства за брзо лупење на јаболка. Тука е мајсторот за најбрзо лупење на јаболка на светот...

01 Септември 2014 - 15:19

Микеле Дулаланд е 30-годишен француски графички дизајнер. Тој создава скулптури од жици веќе две години....