СЈО ПОЧНА ИСТРАГА ЗА ПРЕМИЕРСКИОТ МЕРЦЕДЕС

Специјалното јавно обвинителство денеска, под кодно име „Тенк“, отвори истрага за набавката на службениот мерцедес на експремиерот Никола Груевски вреден 572.780 евра, кој минатата година предизвика голем интерес по објавувањето на прислушуваните материјали.

ПОД ЛУПА НАБАВКИТЕ ВО ЕЛЕМ И МЕРЦЕДЕСОТ НА ГРУЕВСКИ
ПРЕТСЕДАТЕЛСКАТА ИЗВРШНА МОЌ
ОПШТИНА БЕЗ ПОЖАРНА И БЕЗ БРЗА ПОМОШ
И ОФИЦИЈАЛНО КРАЈ НА ТРГОВСКИОТ ДОГОВОР

Македонија

Декемврискиот извештај на Мeѓународната кризна група и платформата на трите партии на македонските Албанци.

повеќе

Изминатите неколку дена Централната разузнавачка агенција на САД (ЦИА) објави неколку милиони документи во врска со нивната работа, меѓу кои илјадници документи се однесуваат на СФРЈ и Македонија. 

повеќе

Искрено, сметам дека Трамп нема многу да се посвети на Македонија и на Балканот, како што некои мислат.

повеќе

Оффенсив

НБА натпревар Рапторс - Санс, доаѓа полувреме, тоа напнатите мажи се повлекуваат од терен, а ти чекаш да се појават девојките што веќе ги сметаш за загарантирано уставно право што доаѓа секое полувреме, кога тоа ти истрчуваат чирлидерки во чоја и опинци.