Жител на Кочани злоупотребил лични податоци и подигнувал брзи кредити

Кривична пријава против Т.Т.(51) од Кочани, поднесе ОВР Кочани поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „злоупотреба на лични податоци".

На 12.12.2019 и на 17.02.2020, откако претходно ги прибавил личните податоци за оштетената, во два наврата ги искористил за онлајн апликации за брзи кредити и склучил договор за наменски кредити во нејзино име за набавка на два мобилни телефона, со што се стекнал со противправна имотна корист од 53.000 денари, нанесувајќи ѝ штета на оштетената во износ од 68.000 денари.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе