Земала скапоцен накит и не го вратила, прилепчанка измамила жена во Берово

Надворешната канцеларија за криминалистички работи Берово поднесе кривична пријава против 40-годишната В.Д. од Прилеп, за сторено кривично дело „измама“.

На 12.07.2020 во дворот од семејната куќа на жена во Берово, пријавената В.Д. ја убедила жената да ѝ донесе златен накит, кој ветувала дека ќе ѝ го врати, по што В.Д. го земала накитот во вредност од околу 64.575 денари, заминала и не го вратила. 

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе

Северна Македонија, исто така, мора да се придвижи кон енергетска независност, користејќи обновливи извори на енергија кои нема да му наштетат на кревкиот екосистем во оваа прекрасна земја.

повеќе