Трагедија во струмичко Мокриево

Запалил стрниште, па жив изгорел во огнот

Вчера околу 15:00 часот во атарот на струмичкото село Мокриево починал Ј.М. (70) од истоименото село откако бил пронајден со изгореници на телото. Според СВР Струмица, било утврдено дека тој претходно излегол да го запали стрништето во местото „Ниш Поле", а откако не се вратил дома неговата сопруга го пронашла починат со изгореници.

По наредба на Јавен обвинител телото било предадено на семејството. 

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе