За затемнети стакла казнети 30 сопственици на возила

МВР информира дека во текот на една недела се изречени казни за 30 сопственици на возила затоа што ги затемнила стаклата.

Министерството за внатрешни работи информира дека била спроведе акциска контрола на територијата на земјата за санкционирање на неисполнување на пропишаните услови во однос на затемнувањето на стаклата на возилата.

„При контролата санкционирани се 30 учесници во сообраќајот. На сите прекршители изготвени им се соодветни поднесоци“, соопшти МВР.

Работите во Македонија забегаа до тој степен што за нив мора да се пишува отворено, „револуционерно“.

повеќе

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе