За една недела полицијата одзеде 11 мотори и казни 386 моторџии

Во периодот од 16 до 22 овој месец во рамки на сообраќајните контрол на територијата на Македонија за санкционирање биле казнети 382 возачи на мотоцикли, соопшти МВР и информира дека се одземени 11 мотори.

Во периодот од 16 до 22 овој месец во рамки на сообраќајните контрол на територијата на Македонија за санкционирање биле казнети 382 возачи на мотоцикли, соопшти МВР и информира дека се одземени 11 мотори.Од казнетите возачи, 213 не користеле заштитна кацига за време на возењето, 102 возеле без возачка дозвола, а 11 мотоцикли се одземени поради истечена сообраќајна дозвола и предизвикување голема бучава“, велат од МВР.

 

Кој кого „мафлосува“, тие нас или ние нив. Чекор напред, три назад, како раковите во Охридското Езеро од моето детство кои исчезнаа во налетот на технолошкиот напредок и уништувањето на животната средина.

повеќе

Ние сме земја што први во Европа имаме стратегија за интеркултурализам.

повеќе

Францускиот предлог претставува директно рушење на основните темели на ЕУ.

повеќе